10 DŮVODŮ PROČ CVIČIT JÓGU

Uvědomit si, proč je důležitá jogová praxe, proč se jí chceme věnovat a jak moc dokáže ovlivnit náš život je opravdu důležité. Vybrala jsem pro Vás TOP10 mých důvodů. Proč cvičím jogu já, a proč sem se do ní tolik zamilovala.

A pokud máte problém s pravidelností, doporočuji si vše zapisovat do Jóga Diáře - funguje skvěle jako motivační prostředek, jako deníček a také jako místo, kde můžete zpětně vidět, jaký posun Vám joga přinesla.

1. Uvědomit si životní priority

Díky józe se změní Vaše myšlení nejen na podložce, ale i mimo ni. Začnete si uvědomovat priority, které jsou ve vašem životě důležité. Čemu se chcete věnovat a čím Váš život naopak vůbec nezatěžovat?

2. Zlepší se Vaše tělesná kondice

Díky pravidelnému cvičení se samozřejmě zlepší i Vaše tělesná kondice. Přestanou Vás bolet záda, klouby a začne se Vám lépe dýchat.

3. Zlepší se Vaše psychická kondice

Nenecháte se rozhodit každou prkotinou v životě. Naučíte se řešit věci mnohem víc v klidu a s odstupem.

4. Zbavíte se migrén a bolestí hlavy

Migrény, které často provází především ženy, bývají spojené s špatnou hormonální funkcí. Joga pomáha hormony v těle vyrovnávat. Odstraní blokády v páteři nebo nervové napětí, které je s migrénami také úzce spjato.

5. Srovnají se Vám hormony v těle, které pak začne mnohem lépe fungovat.

Začít můžete postupně, nemusíte nutně naskočit do jógy hormonální. Jakákoliv jógová praxe upravuje nerovnováhu hormonu ve Vašem těle. Důležitá je hlavně pravidelnost. Uvidíte, že po několika týdnech se Vaše problémy začnou postupně zlepšovat.

6. Naučíte se poslouchat ostatní

Cesta jógy je nejen dlouhá ale také široká. Naučí vás být v životě mnohem ohleduplnější. Začnete si všímat blízkých lidí, naučite se je lépe poslouchat a stejně jako tady budete vy pro ně, budou tu i oni pro vás.

7. Zpomalíte Vaše životní tempo.

Není kam spěchat, je čas si život užít v přítomném okamžiku. Tady a teď.

8. Začnete vnímat své tělo.

Najednou se Vám změní vnímání toho, co chcete, co potřebujete. Budete vnímat co vás bolí a vaše tělo si přesně řekne, co můžete udělat proto, aby mu bylo lépe... a vy ho poslechnete.

9. Naučíte mít své emoce pod kontrolou.

Nekontrolované výbuchy vzteku se stanou minulostí. začnete mít své emoce pod kontrolou. I to je ale dlouhá cesta.

10. Budete k sobě mnohem více ohleduplnější

K sobě, k přírodě, k ostatním lidem... vše začnete vnímat jako jeden celek, který musí fungovat komplexně ve své jednotě. síla jednoho je síla nás všech.

Zpět do obchodu