JAK POZNAT KVALITNÍ ESENCIÁLNÍ OLEJ?

Poznat na trhu kvalitní esenciální olej je někdy oříšek. Proto jsme se rozhodli shrnout Vám několik bodů, které by jste vždy při koupi měli u olejů hledat.

Vlastnosti, které od olejů očekáváme mají pouze kvalitní éterické oleje. Kvalitu ovlivňuje mnoho faktorů - jsou to především země původu, rostlina ze které olej pochází a také způsob výroby. 

1. Země původu - Vždy je dobré vědět, odkud Váš esenciální olej pochází

2. Způsob zpracování olejů - hledejte informaci o tom, jak olej vznikl

3. Latinský název rostliny ze které olej pochází

4. Bezpečností list - ve kterém najdete také složení olejů

5. Cena - toto je jeden z dalších trochu sporných bodů, ale bohužel levné oleje, které najdete v obchodu s dárkovými předměty většinou nebývají kvalitní. Bývají naředěné a chemicky míchané. Tyto oleje mohou být nebezpečné!

Je několik olejů, které sehnat za přijatelnou cenu v přírodním složení je opravdu nemožné, protože rostliny obsahují opravdu málo vonných silic. Jedná se např. o Jasmín, Růži, Meduňku a další. Tyto oleje bývají mnohonásobně dražší než běžné oleje. Buďte proto patrní, pokud na ně narazíte a vždy se informujte.

Pamatujte si, že přírodní esencání oleje nikdy nepatří neředěné na Vaši kůži, nikdy se neužívají vnitřně - hrozí Vám poleptání zažívacího ústrojí.

Do klasické aromalampy se oleje používají jen po pár kapkách, ideálně nakapané ve vodě, aby se pomalu odpařovaly a nepřepalovaly.

Už jste zkoušeli naše esenciální oleje?

Zpět do obchodu