ESENCIÁLNÍ OLEJE PRO VÁŠ DOMOV

My v yoga-day věříme na sílu aromaterapie a čistých esenciálních olejů.  Do sady Domácí aroma lékárna jsme vybrali kombinaci tří pro nás nejdůležitějších olejíčků, které je ideální mít doma vždy po ruce. Představme si nejen tyto základní olejíčky, ale i několik dalších, které je dobré vždy mít doma po ruce.

Eucalyptový olej je jeden z nejúčinnějších olejů při infekcích dýchacích a močových cest. Dobře uvolňuje nos, napomáhá vykašlávání a celkově posiluje organismus. Pomáhá také proti kožním bakteriím a kvasinkovým infekcím.

 

 

Levandulový olej působí antibakteriálně, protizánětlivě, a ulevuje při bolestech hlavy a depresi, pomáhá proti nespavosti. Levandulový olej  je také známý svým účinkem na nervové vyčerpání. Při menstruačních bolestech můžete smíchat kokosový olej s levadulovým olejem a lehce ho masírovat v oblasti břicha, velmi uleví vašemu trápení. Pomáhá i  při léčení popálenin a škrábanců.

Esenciální olej z tea tree je silně antibiotický. Je to nejpoužívanější přírodní antiseptikum. Známý je také jeho účinek při bakteriálních, plísňových či virových infekcích. Určitě ocení i <maminky, které můžou dětem pár kapek vmasírovat do hlavy před školou proti dětským veškám.

 

Tyto základní oleje jsme pro Vás zabalili do krásného balení spolu s malými krystaly křišťálu a malým přívěškem, který se dá použít jako difuzér. Vytvořili jsme tak domácí aroma lékárnu z olejů, o kterých si myslíme, že by neměly chybět v žádné domácnosti.

Esenciální olej z máty peprné má svěží vůni, která povzbudí při únavě a nervozitě. Je velmi protiinfekční, působí antidepresivně.  Prohřeje organismus a pomáhá uvolnit dutiny při nachlazení. Je vhodný i při žaludečních obtížích a nevolnosti.

 

 

Sladké čerstvé květinové aroma bergamotového oleje podporuje trávení a zlepšuje dýchání. Dokáže ztlumit horečku a bolest. Zklidňuje a je tedy skvělým pomocníkem při nervovém napětí.

Citrusové esenciální oleje ať už z mandarinky, pomeranče, citrónu či limetky pročistí vzduch ve vašem okolí a zbaví jej nežádoucích bakterií. Povzbudí při únavě a podporují trávení.

 

 

Olej z citronové trávy se používá se jako tradiční vůně arjuvédské medicíny. Je to jeden z nejlepších olejů pro detoxikaci organismu. Také je vhodný pro uvolnění svalů a při masáži.

 
Nezapomeňte si vždy přečíst jak správně aroma olejíčky používat - které z nich se můžou používat neředěné na kůži, a na které je lepší použít nosný olej. Vždy ale před použitím vyzkoušejte snášenlivost kůže nanesením na pokožku zápěstí. Bezpečné můžete používat oleje nakapané v aroma lampičce. V případě, že jste těhotná, kojíte nebo jste pod dohledem lékaře, poraďte se o používání oleje s lékařem.
 
Naučte se používat esenciální oleje při běžných obtížích a využívat tak sílu přírody u vás doma!
 
Zpět do obchodu