JAK VYČISTIT SKLENICE OD VOSKU A ZNOVU JE POUŽÍT

Svíčky do znovu použitelných sklenic jsou teď aktuálním hitem a není se čemu divit. Upcyklace je aktuálním tématem v této době, kdy se snažíme minimálně plýtvat a omezovat věci, které nepotřebujeme. Připravili jsme pro vás návod, jak sklenice správně od vosku vyčistit, jak je správně vypálit, aby sklenice nepraskla a také jak krásně do nich můžete naservírovat oblíbenou limonádu.

 

 

Na naše svíčky z kolekce Barvy života používáme sklenice z českých skláren. Záměrně jsme vybrali barevnou řadu proto, abychom mohli dle barev navodit atmosféru, kterou si přejete. Každá barva má svůj význam, každá barva má jinou vůni, a tak si můžete vybrat přesně to co vám sedí.

 

 

Jaký je tedy správný postup, jak vypálit svíčku a vyčistit sklenici od vosku ?

  1. Nenechávejte hořet svíčku až do úplného konce, jinak hrozí prasknutí sklenice.
  2. Sklenici vložte do vyhřáté trouby cca na 80 stupňů Celsia a nechte vosk zcela rozpustit.
  3. Vosk vylijte a potom sklenici otřete opatrně papírovým ubrouskem a nechte ji úplně vychladnout
  4. Jakmile je chladná omyjte ji vlažnou vodu, houbičkou a jarem zcela do čista.

Pak už si stačí užívat našich krásných sklenic. Nasbírejte celou řadu a vytvořte si tak kompletní sadu sklenic na letní posezení s přáteli.

Ve videu jsme použili také naši sadu tromlovaných kamenů voda, kterou můžete nasypat na dno džbánu a vytvořit tak efektní doplňek. Použít ale můžete také jakoukoliv z našich harmonizačních tyčinek do vody .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Podívejte se na naše krásné video:

 

 

Zpět do obchodu