POZNEJTE CESTU NAŠICH KAMENŮ

Ke každému cíli vede cesta a my po té své, lemované drahými kameny a krystaly, chceme kráčet s vámi. Proto vás aktivně zapojujeme do výběru produktů Yoga-day a snažíme se vyjít vstříc vašim přáním. No, a abyste opravdu věděli, do čeho s námi jdete, ukážeme vám, co všechno se skrývá za výběrem našich zářivých a energeticky nabitých kousků.

 

[caption id="attachment_1722" align="alignleft" width="200"] Křišťál je jedním z nejuniverzálnějších kamenů, který se hodí do každého interiéru. Zkuste jej třeba v originální formě křišťálových podtácků.[/caption]

Původ nerozhoduje?

V tomto případě ano! Možná jste už i vy narazili na informace, že těžba minerálů devastuje přírodu nebo jste zaslechli příběhy o dětech, které pracují v dolech na jejich těžbu. Někde to tak bohužel stále je. Většina kamenů je však získávána jako vedlejší produkt při těžbě jiných hornin například pro stavebnictví (tedy kvůli nim není zbytečně ničeno životní prostředí), a to naprosto legálně zaplacenými a hlavně dospělými pracovními silami.

Při výběru kamenů dbáme na jejich etický původ a spolupracujeme jen s prověřenými dodavateli. Většina našich kamenů je z Brazílie, odkud obecně pochází kousky té nejvyšší kvality a v místech jejich těžby jsou jedny z nejlepších pracovních podmínek. Tamější dodavatele proto i preferujeme. Kameny, které neseženeme v Brazílii, objednáváme z Číny. Ale opět pouze u prověřených dodavatelů.

 

Důvěřuj, ale prověřuj!

Ověření původu a kvality u vybraných kamenů nebo produktů z nich provádíme pravidelně prostřednictvím České gemologické laboratoře. Na našich stránkách najdete přehled aktuálních certifikátů. Certifikace postupně přidáváme.

 

Podle čeho kameny vybíráme?

[caption id="attachment_1719" align="alignright" width="200"] V naší nabídce najdete i krystalové lampy, které dodají vašemu domovu energii krystalu a příjemné tlumené světlo vhodné pro odpočinek i meditaci.[/caption]

Při výběru kamenů, ať už se jedná o druh (křišťál, ametyst apod.) nebo formu (obelisk, drůza či jiné speciální tvary), se řídíme několika faktory - vlastní intuicí a vkusem, které kombinujeme se zkoumáním světových trendů, a v neposlední řadě i vašimi přáními. Nabídka Yoga-day se tak postupně mění a pozvolna rozrůstá o vaše zamilované kousky.

Co je však společné pro všechny naše produkty, je vysoká kvalita. Raději volíme vyšší cenu než méně kvalitní kámen. Každý kousek je pečlivě vybraný a po doručení i detailně zkontrolovaný. Ty, které se nám samotným z nějakého důvodu nelíbí nebo jejich kvalita nedosahuje našich požadavků, vůbec do standardního prodeje nedáváme. Vaše spokojenost je pro nás totiž naprosto zásadní.

 

Jak snižujeme ekologickou zátěž?

  • Pečlivě promýšlíme každou objednávku.
  • Nakupujeme u prověřených dodavatelů.
  • Kameny a krystaly si necháváme balit pouze do papíru, který dál recyklujeme.
  • Kameny, které neprojdou naší kontrolou kvality, neposíláme zpět, ale používáme je jako dekorace na focení.

 

A jaká je tedy cesta našich kamenů?

Po záblesku inspirace na typ toho kterého kamene jej poptáme u našich dodavatelů. Ti nám pošlou katalogy s nabídkou a fotkami a my se tužku v ruce vydáváme na kroužkovací pouť za objevením těch nejhezčích kousků. To se týká primárně šperků a speciálně opracovaných kamenů, jako jsou třeba měsíčky nebo exkluzivní krystaly. Vybrané skvosty objednáme a čekáme na jejich doručení.

Poté probíhá jejich vybalení, kontrola, třídění a následný převoz do ateliéru na focení. Pokud se jedná o dražší kousky, snažíme se vám fotit každý zvlášť. Bohužel není v našich silách a časových možnostech fotit jednotlivě všechny kameny, ale pokud máte o vašem vysněném kameni konkrétní představu, nebojte se ji dopsat do poznámky při objednávce. Rádi vám vyjdeme vstříc.

Pak už jen produkty naceníme, nahrajeme fotky na e-shop, dopíšeme popisky a kameny pomalu mohou zářit i u vás doma!

 

Snažíme se, aby si u nás vybrali všichni - milovníci krásy a luxusu, hledači duchovního, energetického i spirituálního přesahu, minimalisté, zastánci etiky nebo obdivovatelé moderních trendů v home decoru. A co vy? Už jste u nás objevili milovaný kámen? Pokud je něco, co vám v Yoga-day ještě chybí, budeme rádi, když nám napíšete. Přejeme vám krásný, pohodou a krystaly nabitý den!

Zpět do obchodu