VÍTÁNÍ JARA

Konečně se jaro začíná probouzet a spolu s ním pravděpodobně i naše nadšení a energie. Jarní období je nejvíce spojováno s kvetoucí přírodou, novým životem a méně poeticky i s jarním úklidem. Ten však nemusí být jen o vyčištění domácnosti, třídění šatníku nebo třeba detoxikaci organismu. Nezapomínejme ani na očistu mysli, která je neméně důležitá. Jednou z možností, jak stylově přivítat jaro a zároveň se otevřít novým začátkům, je rozhodně rituál plný květin! A právě takový jsme pro vás nachystali. 

Vše, co budete potřebovat k jarním rituálům, najdete v přírodě nebo na našem e-shopu.


Rituály nových začátků

Jaro je ke tvoření rituálů a oltářů přímo stvořené. Je to čas nových začátků a skvělá možnost pro nasměrování se ke svým cílům a opuštění všeho, co nám v životě už neslouží. Pod tím si můžete představit nefunkční vztahy, neuspokojivý životní styl, omezující závislosti nebo nespokojenost s dosavadní prací, bydlením nebo klidně šatníkem.

Společný a nejdůležitější prvek rituálů, ale i snů a přání, je záměr. Nejprve se zbavte toho, co už ve svém životě nechcete. K očistě těla i mysli pomůže například vykuřovadlo, voda nebo oheň. Poté se zaměřte na své nové cíle a manifestujte je například prostřednictvím svého oltáře. Samotný článek o tom, jak a proč dělat rituály, už na našem blogu najdete, podívejte se na něj!

Pálení bylin, pryskyřic a dřevin za konkrétním spirituálním, očistným, léčebným nebo psychologickým účelem – i tak by se dalo přeložit slovo „vykuřování“.


Síla květin

Kdo by nemiloval pestré barvy a vůni rozkvetlých květin! Nejen, že krásně ozdobí váš interiér, ale také vás celkově naladí na pozitivní energie. Květiny jsou skvělou součástí samotných rituálů nebo jako výzdoba vašeho oltáře. Pokud je vám líto, že čerstvé květiny dlouho nevydrží, usušte si je. Víte, že různé květiny mají přiřazenou svou symboliku? Říká se tomu "květomluva" nebo "floriografie". Od vyznání nehynoucí lásky v podobě rudé růže až po odpuštění prostřednictvím modrého hyacintu. Ale víte co? Vůbec na tom nezáleží. Důležité je, aby vás květina těšila a líbila se vám. Která je ta vaše nejoblíbenější?

Vnímejte květiny všemi smysly. Potěšit vás tak může nejen to, jak krásně vypadají a voní, ale také jejich příjemná struktura a hebkost, kterou ucítíte jemným dotekem.


Světlo, vítej!

Světlo může zvítězit nad tmou nejen v těchto jarních dnech, ale také ve vašich srdcích i domovech. Významným nositelem světla a živlem s nespoutanou energií, který má až magické účinky, je oheň. A oheň v podobě svíčky je pomocníkem číslo jedna právě při tvoření rituálů, je skvělý jako součást oltáře nebo výzdoby vašeho domova.

Originální ručně odlévané svíčky z ekologického sójového vosku jsou novinkou na našem e-shopu. Svíčky nádherně voní 100% přírodními esenciálními oleji.


Větší, než malé množství kouzel

S rituály se nemusíte omezovat pouze na prostor vašeho oltáře. Jaro si žádá něco mnohem většího. Nebojte se vytvořit opravdu velký obřad, ze kterého se možná nakonec vyklube ženský kruh ve společnosti vašich nejbližších. Metodou kolektivního sdílení můžete jen umocnit sílu vašeho záměru. Samozřejmě nesmí chybět ani kameny a krystaly, které v místě pomohou udržet tu správnou energii.

Připravte si takové prostředí, abyste se v něm cítili příjemně a pohodlně třeba díky měkkým polštářům nebo oblíbeným dekoracím.


Víra v sebe

Při tvorbě rituálu se můžete nechat inspirovat různými návody a doporučeními, volit pomůcky podle jejich účelu nebo se řídit zcela vlastními pocity a intuicí. Nechte se unášet fantazií a věřte svému šestému smyslu. V našem kruhu můžete najít například květiny, různé druhy svíček, krystalové podtácky nebo třeba naše nové dekorační skleněné talířky, růženínové špice a koule, křišťály a ametystové drúzy.

Přejeme vám krásné jarní období a mnoho úspěchů při tvorbě vašeho rituálů, vašeho snu i vašeho života. A zůstaňte ve střehu! Chystáme pro vás totiž spoustu dalších krásných produktů a inspirace.

Zpět do obchodu