TVORBA OLTÁŘE

Tvoření osobního oltáře je jedním z nejintimnějších prostředků sebevyjádření. Ať už tvoříte cokoliv, dáváte do toho svou energii, duševní rozpoložení, záměry, myšlenky... Nikdo neudělá tu samou věc totožně. U oltáře se navíc přidávají i osobní předměty, které o vás dokážou ledacos prozradit. Oltář může být i neutrálním prostorem pro shromažďování energie vašeho domu a leckdo ani nepozná, že se nejedná o obyčejnou bytovou dekoraci. Chtěli byste inspiraci, jak takový oltář může vypadat? Tak jdeme na to!

Rituální svíčky jsou praktickou kombinací klasické svíčky a vykuřovadla. Jsou krásné, praktické a vhodné i pro úplné začátečníky.


Základní kámen

Kameny a krystaly jsou asi nejhojnějšími zástupci oltářového vybavení. A není se čemu divit! Samotný oltář je tvořen proto, aby na daném místě udržel tu správnou energii, a krystaly tento záměr významně podporují. Vybírat můžete nejen podle druhů kamenů, ale také dle jejich formy.

Skleněná terária mohou sloužit k uspořádání vašich krystalů, jako dekorační prvek nebo rituální nádoba.


Magické uspořádání

Předměty si na svém magickém místě můžete uspořádat naprosto libovolně. Někdo se rád orientuje podle světových stran a předměty umisťuje podle nich. Jiný si zvolí stěžejní předmět – například nějakou sošku nebo velký krystal, kolem kterého potom pokládá ostatní menší předměty. S uspořádáním také velmi pomohou naše krystalové mapy, které jsou zároveň i úžasným dekoračním doplňkem.

Pokud vám schází nějaké ty kameny ke správnému uspořádání, mrkněte na naše sety.


Posvátná dekorace

Na oltář se dá pohlížet různými způsoby, které korespondují s naší povahou. Může být vnímán pouze jako krásné zátiší, které vylepší váš domov, nebo jako velmi posvátné místo určené pro rozjímání, modlitby a meditace. Ať tak či tak, magický potenciál se oltáři nezapře nikdy.

Dominantou oltáře může být nějaký neobyčejný krystal, soška nebo třeba vykuřovací nádoba.


Propojení s přírodou

Na oltáři často zastupujeme čtyři elementy – vodu (vykuřovací mušle nebo pohár s krystalovou vodou), vzduch (kouř z vykuřovadel, peříčka, šamanský vějíř), zemi (byliny, písek, kameny) a oheň (plamen svíčky). V tomto magickém prostoru si taktéž můžete usušit nasbírané byliny, a tak vstřebat jeho energii. Při procházkách přírodou se dívejte kolem sebe. Možná najdete zajímavý kus dřeva, kámen nebo kůru k použití.

Uspořádání vašeho oltáře můžete měnit dle nálady, příležitosti nebo ročního období.


Ta správná atmosféra

Máte rádi něžné barvy a považujete se za citlivou duši? Nebo vás láká tajemno a trocha toho nebezpečí na dně čarodějnického kotlíku? Nebo možná oceníte spíš zenový koutek se soškou Buddhy a vonnými tyčinkami. Oltář může vypadat i jako takový 3D Vision Board, kam si vystavíte symboly svých snů a cílů, či jako alchymistická dílna. Tady je prostor pro vaši kreativitu, preference a fantazii!

Růženín dodá vašemu posvátnému místu jemnou ženskou energii a pomůže vám s otevíráním srdeční čakry a projevením emocí.


Speciální prvky

Jak už jsme říkali, při tvoření můžete použít naprosto cokoliv. Jsou ale předměty, které budou na tomto vašem posvátném místě opravdu výrazné. Mezi ně patří třeba speciálně opracované kameny do tvarů božstev či lebky nebo rituální předměty, které na místě drží účinek právě provedeného rituálu.

Ručně broušené lebky z křemene jsou symbolem síly a odvahy. Lebku můžete nosit i při sobě jako talisman.


Pomůcky pro seberozvoj

Pokud si pravidelně vykládáte karty, i ony mohou být vystaveny ve vašem energetickém prostoru. Své místo tam najdou i oblíbené hudební nástroje nebo fotografie lidí, kteří vás inspirují, motivační citáty, zápisník či vaše vlastní kreativní výrobky.

Při výkladu karet se meze nekladou. Víte, jak pracovat s těmi našimi?


Nechte se inspirovat, ale vždy jděte vlastní, jedinečnou, a právě proto dokonalou cestou! Tvořte si svůj vlastní oltář, tvořte si svůj vlastní život, tvořte si svůj vlastní svět… 

Zpět do obchodu