KRÁSNÝ PODZIM S YOGA-DAY

Každé roční i životní období má své kladné a záporné stránky. Podzim je nádherný svojí proměnlivostí a silnou energií svádějící nás na cestu k sobě samým, ale zároveň je pro spoustu z nás emocionálně náročný a nevyzpytatelný. Připravili jsme si pro vás pár konkrétních tipů, jak prožít podzim s lehkostí a radostí.

V Yoga-day najdete spoustu relaxačních doplňků, které vám pomohou naladit se na podzimní počasí i své skutečné já.


Vědomá svačina a zastavení se

Spoustu činností během dne, a hlavně těch pravidelných, děláme tak nějak automaticky a vlastně je ani nevnímáme. To může platit i pro přestávku na svačinu, kterou sice považujeme za odpočinek, ale opravdu při ní odpočíváme? Možná občas cítíte propad energie a přepadá vás chuť na něco sladkého. Vyzkoušejte si vědomě uvařit vodu a připravte si nějaký neobvyklejší nápoj například v podobě pravého kakaa, zlatého mléka nebo zajímavého čaje. Vnímejte každý krok přípravy, poté se pohodlně posaďte a bez jakýchkoli vnějších vjemů pomalu vychutnávejte harmonii chutí. Tento postup vám pomůže si skutečně odpočinout a dodá vám potřebnou energii i bez cukru.

Pro více inspirace mrkněte na naše Reels:

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

 

Rychlé zklidnění během náročných dnů

Úplně se vyhnout stresu není řešení. Ačkoliv stres není nic příjemného a každý má míru citlivosti vůči němu nastavenou jinde, je to běžná součást našeho života. Určitá míra stresu nás dokonce umí posunout, donutit nás udělat důležité životní kroky a rozvíjí naše myšlení. Pokud se však dostanete do situace, kdy je toho na vás moc, vyzkoušejte tyto kroky, jako okamžitou a funkční první pomoc.

  1. Začněte se usmívat. I když vám do smíchu úplně není, udělejte to. Nejen, že úsměvem zpříjemníte den komukoliv, koho potkáte, ale úsměv dává vašemu tělu navíc signál, že se máte dobře a jste šťastní, což jej uvolní a vy se tak se stresem lépe vypořádáte.
  2. Zvedněte ruce nad hlavu, jako kdybyste vyhráli první místo v soutěži. Ano, tak je to jednoduché. Princip je podobný jako u předchozího bodu. Tělo dostane signál, že se mu něco povedlo a vyplaví endorfiny, které vám zlepší náladu. Opakujte dle potřeby.
  3. Zkuste jógovou pozici dítěte. Tato poloha je velmi zklidňující pro váš nervový systém a přinese vám pocit bezpečí a uvědomění přítomného okamžiku. Zůstaňte v ní, dokud napětí neopadne a nezapomeňte ji pořádně prodýchávat.

Zásadní rada, jak vnímat jakékoliv negativní pocity, je nesoudit je a nebránit se jim. Tyto myšlenky nehodnoťte, nerozebírejte je, jen je nechte projít.

Pro více inspirace mrkněte na naše Reels:

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

 

Ranní probuzení v síle ohně

Možná nepatříte mezi ranní ptáčata, ale nikdy nepodceňujte energie, které na nás působí právě v ranních hodinách. Brzo ráno, když slunce vychází, je síla přírody velmi silná, ale její vliv a efekt velmi jemný. Tomuto času se říká „brahmamuhurta“ a je to ten nejlepší čas na vědomou práci s myslí, náš osobní rituál nebo meditaci. Zapalte si svíčku jako pozvání životního ohně a světla do vašeho dne, stanovte si váš aktuální záměr a poděkujte za nový den.

Pro více inspirace mrkněte na naše Reels:

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

 

 

Jógová sestava pro fyzickou i psychickou pohodu

Nechce se vám cvičit, protože „nemáte čas“? Není třeba cvičit každý den dlouhé hodiny. Každý pohyb se počítá a ten promyšlený dvojnásob. Klaďte si reálné a klidně menší cíle, které se vám povede lépe splnit, a po té případně přidávejte. Denně si odškrtněte vše, co se vám povedlo dokončit. Tato aktivita vám velmi zlepší náladu a bude vás motivovat v plnění svých cílů pokračovat.

Pro inspirace na krásnou jógovou sestavu mrkněte na naše Reels:

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

  

Někdy se stanovený cíl může zdá nerealizovatelný nebo příliš těžký. Ať už plánujete na podzim dělat nebo řešit cokoliv, pamatujte, že lépe to jde s určením dílčích kroků, které vás dovedou k danému cíli. Pak už ani nebudete vědět, proč vám to původně přišlo tak těžké. Krásné dny!

Zpět do obchodu