KRÁSNÝ PODZIM S YOGA-DAY - 2. ČÁST

Přinášíme vám další slíbenou sérii tipů na činnosti pro pohodový podzimní čas. Jsme už za polovinou a pomalu se můžeme chystat na poklidnou zimu, kdy načerpáme energii a dáme prostor vizím a přáním do dalšího roku. Všechny aktivity z tohoto článku můžete používat po celý rok a slouží i jako skvělý nástroj pro seberozvoj a sebepéči. Vzhůru do toho!

 

Uhlaďte svou auru

Někdo začíná den šálkem kávy nebo čaje, ale my pro vás máme ještě něco, co můžete udělat opravdu bezprostředně pro probuzení a naladí vás to do stavu plného harmonie a klidu. Spojte dlaně a zahřejte je třením o sebe. Pomalu je od sebe začněte oddalovat a vnímejte energii a teplo, které se drží v prostoru mezi nimi. Jemně si je položte na temeno hlavy a pomalým pohybem sjeďte dolů přes celé tělo a představujte si, jak se vaše zářivá aura a energie uhlazují a zklidňují. Pokud budete mít v blízkosti své oblíbené krystaly, pomohou vám s vyladěním energií.

Pro více inspirace mrkněte na naše Reels: 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Uzemněte se pomocí chodidel

Možná si stále ještě myslíte, že ke cvičení jógy je třeba spoustu času, pomůcek a prostoru. Nicméně jógu můžete cvičit klidně jen pomocí mysli, kdekoliv a kdykoliv. Je to životní filozofie. Její součástí je potom i nám nejznámější praktikování ásan (jógových pozic), které také nemusí být nijak složité, avšak jejich efekt je obrovský.

Pokud budete cítit tlak povinností, zodpovědnosti nebo takový ten pocit, že nevíte co dřív a přebíháte od jedné činnosti ke druhé, zastavte se. Ať už stojíte nebo sedíte, položte obě chodidla celou plochou na zem. Ideálně pokud můžete být bosí nebo alespoň bez bot a venku. Ale funguje to kdekoliv. Představte si, že z vašich chodidel vyrůstají malé kořínky, které vás čím dál tím silněji spojují se zemí. Jaký je to pocit, když vás země drží, podporuje a postupně zklidňuje?

Pro více inspirace mrkněte na naše Reels:

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

 

3 tipy pro jednodušší usínání

Kvalitní spánek je naprosto nezbytnou součástí života. V dnešní době plné podnětů, stresu a většinou i nedostatečné fyzické aktivity je občas nutné o schopnost kvalitně spát pečovat pomocí spánkové hygieny. Přečtěte si náš speciální článek věnovaný spánku a vyzkoušejte tyto tipy:

  1. Každý večer si před spaním napište do zápisníku alespoň 5 věcí, za které jste vděční. Nezapomeňte ani na ty nejmenší věci, které můžete považovat za samozřejmé. Ony totiž nejsou. Toto uvědomění vás prostoupí pocitem spokojenosti.
  2. Lehněte si ke stěně a opřete o ni své nohy. V této poloze zůstaňte alespoň 5 minut. Pozice vás zklidní a připraví na spánek.
  3. Na závěr si namasírujte chodidla sezamovým nebo mandlovým olejem s kapkou levandulového olejíčku. A teď už jen... sladké sny!

Pro více inspirace mrkněte na naše Reels:

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

 

3 tipy na odbourání stresu

Odbourejte akutní pocit stresu a zároveň posilte pocit sebelásky a sebeuvědomění pomocí několika jednoduchých triků:

  1. Přikryjte tváře dlaněmi a vnímejte energii, která z nich sálá a vrací se zpátky k vám. Uvědomte si pocit bezpečí a vaší osobní síly.
  2. Objetí má léčivé účinky. Nemusíte však čekat na objetí od někoho jiného. Obejměte se sami. Možná vám to přijde zvláštní, ale je to velmi příjemné a zároveň tím vyjadřujete úctu a lásku sami k sobě.
  3. Využijte účinků aromaterapie. Věnujte čas hledání toho pravého přírodního parfému nebo směsi esenciálních olejů, se kterou se budete cítit klidní, vyrovnaní a plní energie.

Tip: Přírodní parfém nebo směs esenciálních olejů v nosném oleji není nutné nanášet přímo na pokožku. Spojte krásné s užitečným a vyzkoušejte naše aromaterapeutické šperky.

Pro více inspirace mrkněte na naše Reels:

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

 

Pamatujte, že nezáleží na tom, co se vám v životě děje. Záleží na tom, jak na danou věc reagujete. Proto je důležité zůstávat sami sebou, ve svém středu, rovnováze, v propojení se sebou samými. Dejte se na první místo. Ne ze sobeckosti. Ale proto, abyste svým milovaným mohli dát to nejlepší, co ve vás je.

Zpět do obchodu