NOVOROČNÍ PŘEDSEVZETÍ TROCHU JINAK

Novoroční předsevzetí jsou často diskutovaným tématem. Se začátkem nového roku máme potřebu měnit věci, se kterými nejsme spokojení, což je vlastně skvělá vlastnost a nástroj pro seberozvoj. Proč to ale většinou nefunguje? Pojďme se spolu podívat na několik tipů, jak pracovat s předsevzetími i životními změnami tak, aby byly účinné a dlouhodobé.

Mindfulness je umění všímavosti, otevřenosti a vnitřní moudrosti, které nás povede na cestě sebepoznáním.


Skutečná vnitřní motivace 

Krystaly a vykuřovadla vám prostřednictvím svojí energie a účinků pomohou se soustředit a proniknout hluboko do své mysli.


Pokud si dáme předsevzetí jen na základě toho, že se od nás očekává, ale my si tak nějak nejsme jistí, jestli to vůbec dělat chceme, pak je vše předem ztraceno. Je to vlastně stejné, jako když někomu chceme pomoci, ale on sám o naši pomoc nestojí nebo k ní svojí energií nijak nepřispívá. Každá změna musí jít z našeho nitra a přesvědčení, že je to opravdu to, co skutečně chceme.

Náš tip:

Udělejte si čas pro sebe, zapalte si svíčku, aromalampu nebo vykuřovadlo a postavte si vedle sebe oblíbené krystaly. Pohodlně se posaďte a vizualizujte si, co momentálně a niterně chcete. Ne to, co chce váš partner nebo šéf nebo společenské normy. Co chcete vy. Může to být zámek v oblacích, ale možná také víc času pro sebe, kvalitnější spánek nebo nová přátelství. Všechno si napište na papír a můžete si vytvořit i vision board s ilustrativními obrázky vašich přání.

Musím? Ne, chci!

Častokrát sami říkáme: „Musím uklidit.“ nebo „Měla bych se sebou něco dělat.“ Tyhle věty jen ničí vaši motivaci, protože jimi dáváte zodpovědnost za své činy nebo myšlenky někomu jinému. Ale zodpovědnost za vaše pocity, skutky, reakce a myšlenky máte jen vy sami. Vy máte v rukou svůj život a to, jak se k němu postavíte.

Náš tip:

Až se budete k něčemu chystat, neříkejte, že byste to měli nebo musíte udělat. Řekněte, že to chcete udělat. Pokud si nejste jistí, že to opravdu chcete, zamyslete se nad tím, jestli je to opravdu důležité. 

Fluorit zvyšuje vnímavost a připravenost na duchovní rozvoj. Chrání proti psychické manipulaci, odstraňuje iluze a pomáhá objevit pravdu.


Co je opravdu důležité?

Toť otázka. Odpovědí by bylo, že pro každého je důležité něco jiného. Řiďte se vlastními pocity. Pokud například vaši přátelé tráví většinu dne prací a vy se trápíte tím, že nejste tak výkonní jako oni, položte si otázku, jak moc je pro vás práce důležitá, nebo možná spíše, jak moc je pro vás důležitá ta práce, kterou právě děláte?

Náš tip:

Vytvořte si žebříček hodnot pro tento rok. Tím si jednoduše vyjasníte, čemu byste měli věnovat více energie a čemu naopak méně. Vyvěste si ho na viditelné místo a pokaždé, když si nebude jistí, čemu se zrovna máte věnovat, podívejte se, jak vysoko daná věc stojí. Pořadí se samozřejmě může v průběhu času měnit, nebojte se jej přehazovat dle aktuální situace.

Buďte k sobě upřímní

Podívat se pravdě do očí není nikdy jednoduché a pud sebezáchovy nám občas v hlavě pro naši vlastní ochranu tvoří malé lži, které mývají podobu výmluv nebo domněnek. Pracujte na sobě a učte se je odhalit.

Náš tip:

Běžte na schůzku sami se sebou. Udělejte si dobré jídlo a pití, zapalte si svíčku a v klidném a bezpečném prostředí si užívejte večer a konverzaci. Mluvte sami se sebou. Pokládejte si nahlas velmi osobní otázky a popravdě na ně odpovídejte. Samomluva není neduhem bláznů. Možná budete překvapení a řeknete věci, které by vás dříve ani nenapadly. Dokonalé sebepoznání je zaručeno. 

Po malých krůčcích

Typickým znakem novoročních předsevzetí bývá to, že jsou vlastně celkem nereálná a tudíž odsouzená k nezdaru. Typické je napsat si jen cíl, ale už ne cestu k němu. Nebo si naložit víc, než jste schopní unést.

Náš tip:

Sepište si vaše cíle na další rok a pod ně si rovnou napište kroky, jak jich postupně dosáhnete. Možná při psaní těchto kroků zjistíte, že pro vás momentálně není reálné je dodržet. Pak je čas změnit váš cíl. Ani Řím přeci nebyl postavený za den. 

Ať už je ve vašich plánech na tento rok cokoliv, ze srdce přejeme, aby vám přinesl lásku, harmonii, zdraví a spokojenost.

 

 

 

Zpět do obchodu