5 TIPŮ JAK PROŽÍT SAMHAIN – SVÁTEK PLNÝ MAGIE

Příroda kolem nás mění barvy a večery jsou protkané svěžím vzduchem a tajemným nábojem. A právě více než magický je i další svátek Kola roku Samhain, který maže hranici mezi živými a mrtvými a přináší trochu nadpřirozena do našich každodenních životů.

Během Samhainu se často zapalují a viditelně umísťují svíčky, které mají posvítit duším zemřelých na jejich cestu nebo se pro ně u stolu prostírá místo. 


Samhain – svátek Kola roku

Svátky Kola roku zahrnují celkem 8 slavností a mají za úkol naučit člověka přizpůsobit se běhu času a vnímat proměny Země. Propojují spiritualitu s naším moderním světem a vrací nás zpátky ke kořenům, tradicím a rituálům. Jedním z těchto svátků je i Samhain, který můžete znát také jako Svátek zesnulých (Dušičky), Halloween nebo Dios de los Muertos, který se slaví v noci z 31. října na 1. listopadu. Jedná se původem o keltský svátek a zároveň hranici mezi dvěma obdobími – létem a zimou.

V litinovém kotlíku můžete snadno vykuřovat bylinky na uhlíku nebo v něm bezpečně spálit papír s vašimi myšlenkami během rituálu.


Hranice mezi světy

Magické období, ve kterém se hranice mezi živými a mrtvými tenčí. Zkracuje se den a završuje cyklus koloběhu života. Tvoří se prostor pro nové začátky a je čas postavit se tváří v tvář svým strachům. Je to období surové upřímnosti, kterou vidíme všude kolem sebe. Neobnažuje se jen příroda, ale i my sami. Často jsme konfrontování s tím, kdo opravdu jsme a zda jsme spokojení s našimi životy.

Duše zesnulých se v tento čas vracejí zpět k nám a naopak živí mohou svým způsobem navštívit podsvětí.


Přechod do nového období

Proměnlivost počasí, dechberoucí barvy i chladný vzduch, který nás čím dál častěji ovívá a připomíná nám blížící se zimu, jsou v tento čas typické. Je to doba změny a transformace na všech úrovních života. Prostor pro sebrání odvahy k tomu nahlédnout do hloubky svého nitra a postavit se čelem k tomu, co tam najdete.

Samhain a tradice

V tento den vzpomínáme na své milované, kteří už nejsou s námi. Klasickým znakem tohoto období vídaným doslova na každém rohu jsou vyřezávané dýně s názvem jack-o'-lantern symbolizující duše zemřelých a ochranu proti zlým silám. Malování obličejů a převlékání se do kostýmů je nejen zábavná a společenská aktivita, ale také původně sloužilo k ochraně proti zlým duchům.

Tradičními barvami Samhainu jsou černá, která symbolizuje smrt a temnotu, a oranžová znázorňující podzim.


Tipy na smysluplné prožití Samhainu

1. Ponořte se do svého nitra

Otevřete dveře sami k sobě a podívejte se s odvahou do temnoty. Naslouchejte jí a zvažte, které části sebe chcete opustit, protože vám už více neslouží pro další vývoj růst.

Pro přijetí svých temných stránek a vyrovnání se s nimi potřebuje člověk dostatek sebelásky. Šperk s růženínem vám pomůže tyto stránky přijmout a nechat je odejít. Očistíte ho a připravíte k laskavosti, se kterou ho budete nosit. V kotlíku zapalte uhlík, přidejte krystal růženínu, nasypte Vykuřovací směs láska a oblíbený šperk nechte očistit v kouři, zatímco myslíte na svůj záměr.

Nechte se inspirovat na našem Instagramu:

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

 

2. Projevte úctu svým milovaným zemřelým

Vezměte do ruky ideálně tužku, ale klidně i telefon nebo notebook, a začněte psát, jak ovlivnili váš život. Příliš nerozmýšlejte o tom, co píšete, nebo jak to vypadá a jestli to dává smysl. Psaní je totiž skvělý nástroj pro odhalení dlouho potlačovaných emocí nebo téměř zapomenutých zážitků.

Text můžete napsat do deníku nebo na jakýkoliv papír, který uschováte na speciální místo, případně jej použijete k nějakému rituálu.


3. Vyložte si karty

Toto období plné nadpřirozených jevů zároveň prohlubuje psychické schopnosti a napojení se mimo tento svět. Zkuste si vyložit karty a zeptejte se jich na otázku, na kterou jste se doposud báli znát odpověď.

Karty s duší jsou vhodné k vykládání, které zvládne i úplný začátečník. Sada obsahuje celkem 23 karet uložených ve lněném sáčku.


4. Užijte si oslavy a rituály

Zapalte si svíčky a poseďte s přáteli nad skleničkou červeného vína nebo třeba dýňového latté. Promluvte si o vašich plánech nebo touhách. Zkuste společně nebo klidně i sami provést jednoduchý rituál, který vám pomůže k posunu ve vaší stávající životní situaci.

Vezměte si papíry a tužku. Na jeden papír napište to, co chcete, aby z vašeho života odešlo a případně proč. Na druhý si napište to, co si do svého života chcete přivolat. Vyjděte ideálně ven na svit měsíce a nalaďte se na obsah toho, co jste právě napsali. Poté nejprve spalte (ideálně bezpečně v kotlíku) papír s věcmi, které pouštíte, a poté ten s body, které přivoláváte. Chvíli jen tak stůjte a vnímejte svoje pocity.

Pomocí spirituální síly ametystu můžete podpořit jakýkoliv rituál. Tento kámen vás naladí k vašemu záměru a pomůže prohloubit magické spojení.


5. Oslavte hojnost tohoto období

Připravte si dobré jídlo ze sezónních potravin. Například dýňovou polévku, jablečný štrůdl s ořechy nebo brusinkovou omáčku. Část hostiny položte ven na talíř pro duše zemřelých. Dodá jim energii na další cestu. Můžete také donést zeleninu a ovoce zvířátkům v lese.

Ať jsou vaše dny plné slunce nezávisle na počasí, ať máte dostatek odvahy využít potenciálu tohoto období a otevřou se vám dveře pro spoustu lásky a sebepoznání.

Zpět do obchodu