PRŮVODCE ROKEM OD YOGA DAY – PROSINEC

Když se řekne "prosinec", většině z nás hned v hlavě bliknou Vánoce, které jsou bezesporu hlavní událostí. V prosinci však také proběhne zimní slunovrat, který nás oficiálně přesune do klidného období zimy, ale zároveň nám dá naději na světlejší dny a příslib blížícího se jara. Jak si prosinec užít opravdu v klidu a vychutnat si všechny krásy, které nám nabízí? 

Využijte magii barev

O tom, jak barvy ovlivňují naši náladu, vám asi nemusíme dlouho vyprávět. Ale víte, co vlastně symbolizují typické barvy Vánoc a proč je zařadit do vánoční výzdoby?

Červená – symbolizuje krev Ježíše Krista a také lásku, odvahu a vřelost, které dodávají vánočním svátkům to pravé kouzlo.
Zelená – znázorňuje Kristův život a také sílu stromů a rostlin, které přečkají i nepřízeň počasí. Je to také barva zdraví a štěstí.
Zlatá – je nositelem světla a hojnosti. Zlato bylo i jedním z darů, které Tři králové přinesli Ježíškovi ke kolébce.
Bílá – přináší nové začátky, nevinnost a znovuzrození. Je to barva prvního sněhu, upřímnosti a také míru. Jak bílou barvu zařadit do svého domova, si přečtěte v tomto článku.

Nabijte se láskou

Říká se, že aby člověk mohl darovat opravdovou lásku, musí ji nejprve cítit sám k sobě. To spočívá v sebepéči tělesné i duševní, seberozvoji i sebeúctě. Dopřejte si chvíle pohody a mentálního restartu spolu s naší rituální soupravou Sebeláska, která obsahuje červenou svíčku, lahvičku s růžovou koupelovou solí, dva vykuřovací provázky, tromlovaný růženín a pytlíček s okvětními lístky růže. Tato sada může být i skvělým dárkem pro kohokoliv, kdo se potřebuje naučit o sebe pečovat s láskou.

Obklopte se vůní pohody, klidu a radosti

Při výběru vánočních, ale i jakýchkoliv jiných, vůní dbejte na jejich kvalitu a původ. Nádherné a překvapivé kompozice už dávno nejsou výsadou syntetických přísad. Dechberoucích vůní, které mají navíc aromaterapeutické účinky na lidské zdraví a psychickou pohodu, dosáhnete čistě díky přírodním esenciálním olejům, bylinám nebo pryskyřicím. Typickou vůní Vánoc je směs bylin a koření s názvem purpura, kterou můžete dát na topení nebo do aromalampy tam, kam byste jinak kapali esenciální olej.

Zkuste blahodárné kakao v kouzelném hrnečku

V prosinci se už většinou rádi zahřejeme nad šálkem horkého nápoje a mimo klasický čaj je v tento čas oblíbený svařák nebo grog, které nás dokážou nabudit a zlepšit nám náladu. Co kdyby to šlo i bez alkoholu? Už jste zkoušeli pravé rituální kakao? Překvapí vás silná lahodná chuť, velká dávka antioxidantů a pozitivní účinky na koncentraci, náladu i libido. Pokud jej ještě nalijete do našeho magického hrnečku, který mění barvu, příval pozitivní energie je zajištěn.

Čarujte pomocí písma

Rukou psané slovo má velkou moc ať už, pokud jej používáme v rámci manifestace svých snů, uklidnění mysli prostřednictvím automatického psaní, třídění myšlenek, plánování budoucnosti nebo třeba kreativní tvorbě. Deník pro čarodějku je místem, kam si můžete zapsat své nápady, myšlenky nebo přání a posunout se tak v životě zase o kousek dál.

Prosinec v souladu s fázemi měsíce

Couvající měsíc v prosinci

Možná vám to bude znít jako věc nemožná, ale na začátek prosince si naplánujte postupné ubírání aktivit. Dokončete nejdůležitější úkoly v práci a snažte se nepřibírat si další. Zařiďte jen to nejdůležitější a zbytek odložte na nový nok.

Nov v listopadu

Období novu věnujte přípravám na Vánoce. Rozplánujte si vánoční aktivity, jako je úklid, dárky, pořízení stromku nebo pečení cukroví. Každý den vyčleňte těmto činnostem určitý čas a dělejte je postupně. Vyhnete se tak stresu a mentálnímu i fyzickému přehlcení.

Dorůstající měsíc v prosinci

Kontaktujte všechny své blízké a milované. Pokud je nemůžete osobně navštívit, alespoň jim zavolejte a řekněte jim něco hezkého. Například, že vám chybí, co se vám na nich líbí a že se těšíte, až se znovu uvidíte.

Úplněk v prosinci

Naplňte své srdce vděčností a uspořádejte rituál s přáteli, při kterém si nasdílíte, za co jste tento rok vděční a co byste si přáli do nového roku. Pokud je něco, co vás tíží a uvědomili jste si, že už to ve svém životě nechcete, popište to na papír a ten pak vhoďte do ohně.

Nezapomeňte být v prosinci laskaví k sobě, svým nejbližším, zvířatům, přírodě, ale i k lidem, které neznáte. Vřelý úsměv vás nic nestojí a někomu může přinést radost nebo víru v dobro a lepší zítřky.

Zpět do obchodu