JAK PODPOŘIT SEBELÁSKU?

Někdo pod pojmem sebeláska může vidět novodobý výmysl, druhý sobectví, jiný ztrátu času nebo dokonce narcismus. Jenže! Pod sebeláskou se skrývá základní esence lidství, důležitý milník seberozvoje a vyjádření respektu k sobě samotným. Sepsali jsme pro vás několik tipů, jak vkročit na cestu k tomu mít se opravdu ráda.

Pravidelná relaxace nad šálkem oblíbeného nápoje a deníkem s pozitivními afirmacemi vám dodají potřebnou energii a prostor pro utřídění myšlenek. 

Tohle nádherné růženínové srdíčko se vám snadno vejde do kapsy, batohu nebo kabelky jako talisman pro podporu sebelásky.


Proč vlastně řešit sebelásku?

Není to o tom, že tedy jednou za čas půjdete na masáž, aby se neřeklo. Je to o celkovém přístupu a vašem skutečném smýšlení o sobě samotných. Sebeláska se promítá do různých aspektů života. Asi zásadní je položení si otázky: Jak si mě může vážit někdo jiný, když si sama sebe nevážím já? Pokud se naučíte o sebe starat s láskou, naplňovat své potřeby a rozvíjet svůj potenciál, budete zároveň lépe a s větší radostí věnovat čas ostatním, najdete pro ně více pochopení a do vašeho života vstoupí harmonie.

Naučte se říkat NE, ale i ANO

Důležité je, umět se vyjádřit podle svých skutečných pocitů. Ať už je to odmítnutí práce, kterou prostě nestihnete, nebo ukončení vztahu, který vám nic dobrého nepřináší, nebo nepřijetí nechtěného dárku. Je však stejně tak třeba i přijímat. Nestyďte se kývnout na pomoc, pozornost, dobré jídlo nebo jakýkoliv skutek, kterým vám chce někdo udělat radost.

 

Víte, že i to, jak bydlíte, vypovídá něco o úrovni vaší sebelásky? Udržujte svůj domov čistý a doplňte jej prvky, které vám přinášejí radost a pocit pohody.


Přijímejte komplimenty s radostí

To, co si o vás myslí druzí, nevypovídá nic o vás samotných. Pokud si myslí něco negativního, budiž. Ale pokud je to věc hezká? Proč ji odmítat? Jestli vás poklony uvádějí do rozpaků a nevíte, co na ně odpovídat, stačí jen poděkovat a usmát se. Reakce typu: „Ale prosím tě!“ nebo „Nene, vždyť mi to vůbec nesluší!“ jsou přece úplně zbytečné. 

Mluvte o sobě hezky

Každý člověk má různé vlastnosti, mezi něž patří i takové, které jsou společností vnímané jako negativní. Nebo jsou věci, které vám úplně nejdou. Ale proč na ně zbytečně upozorňovat? Mluvte o tom, co vám jde a v čem jste dobré. To, jak o sobě mluvíte, částečně utváří váš celkový obraz v očích druhých.  

Masáž s krystaly je nejen velmi příjemným rituálem, ale také efektivní pomůckou k udržení pevnosti a vitality pokožky. Dopřávejte si lymfatickou masáž spolu se silou krystalů pro svůj dobrý pocit i krásnou pleť.


Přiznejte svoje hodnoty

Zkuste si napsat na papír, co je na vás hezké, v čem jste dobré a čeho si na sobě ceníte. Tyhle body si potom přečtěte nahlas. Mluvené slovo má velkou sílu a pomůže vám vzít tyhle myšlenky za své. Můžete se krásně obléknout, případně nalíčit, zapnout na telefonu video a natočit se třeba při tanci. Nebo sama sobě nahrát vzkaz. Přijde vám, že je to trapné a váš hlas divný? Tenhle klam trápí většinu z nás... a úplně zbytečně!

Starejte se o sebe

Dostatečně spěte, jezte kvalitní a výživné jídlo, dopřávejte si věci, které vám dělají radost, hýbejte se a celkově o sebe pečujte. Nezapomínejte ani na svoji psychiku, duchovno a seberozvoj, kterým pravidelně dodávejte palivo v podobě čtení, vzdělávání se, relaxace nebo třeba procházek přírodou. Hezky se oblékejte a dělejte věci pro svůj dobrý pocit, ne kvůli ostatním. Buďte jednoduše sama sebou

Aby se měl člověk opravdu rád se vším všudy, to je častokrát práce na dlouhé roky. Sociální sítě jsou plné sebevědomých lidí, kteří vypadají, že je nic netrápí a vše mají vyřešené. Nenechte se zmást. Inspirujte se venku, ale na skutečném rozvoji a sebelásce pracujte uvnitř sebe.

Zpět do obchodu