PRŮVODCE ROKEM OD YOGA DAY – ŘÍJEN

Říjen je měsícem, který nás nekompromisně ponoří do tmy a je jen na nás, jak se k této změně postavíme. Přivítejte ji s otevřenou náručí a využijte darů tohoto období pro vlastní seberozvoj a tvoření těch nejlepších podmínek pro osobní štěstí a pohodu. Podívejte se na naše tipy a inspiraci, jak si říjen užít na maximum.

Říjen – období změn

Souznění, odevzdanost, pochopení, přijetí... To jsou slova charakterizující tento čas. Mění se příroda kolem nás a postupně se mění naše denní návyky. Možná už pijete více teplých nápojů, vytáhli jste tlusté ponožky, deku a studená snídaně postupně mizí z vašeho jídelníčku. Každý měsíc s sebou nese spoustu výhod. Naučte se je vidět a využít ve svůj prospěch.

Najděte si své oblíbené denní činnosti. Šálek horkého čaje v hrníčku pro čarodějku udělat z každého všedního dne rázem den magický.

.
.

 

 


Buďte k sobě upřímní

Říjen je měsícem, kdy už si nemůžeme nalhávat, že je stále léto. Je čas postavit se čelem ke změně času, k rannímu vstávání do tmy i kratšímu dni. Stejně tak je čas si připustit, pokud třeba na něco nestačíme, nebo nám něco v životě nevyhovuje. Ačkoliv změna může být náročná a zprvu se nám do ní nemusí chtít, právě podzim a zima jsou jako stvořené pro plánování a hledání nových cest.

Síla krystalů dokáže pomoci udělat velká životní rozhodnutí.


Přijměte dary přírody i sílu bylin

Zařaďte do svého jídelníčku sezónní suroviny, jako jsou jablka, švestky, brambory, šípky, dýně a vlašské ořechy. Studené nápoje vyměňte za bylinkový čaj, jehož samotnou přípravu můžete pojmout jako rituál a připravit jej z vlastnoručně nasbíraných surovin.

Krásná podzimní atmosféra přímo vybízí k využívání přínosných účinků vykuřovadel. 


Nahlédněte mimo náš svět

Možná se pomalu připravujete na svátek milovaných zemřelých, který u nás známe pod názvem Dušičky. My vám však už představili jeho komplexnější podobu ve formě svátku Kola roku Samhainu, který oslavuje nadpřirozeno, síly mezi nebem a zemí a propojení světů živých a mrtvých. Vyložte si karty nebo runy a otevřete se tomu, co v nich uvidíte. Možná je to cesta, jak se zase posunout o kousek dál ke svým snům a přáním.

Udělejte z vykládání karet rituál a očistěte prostor pomocí vykuřovadel. Naše Karty s duší si dokáže vyložit i úplný začátečník. 


Říjen v souladu s fázemi měsíce

Couvající měsíc v říjnu

Ještě stále můžete pokračovat v uzavírání aktivit, které nepřinášely žádný výsledek. K této mentální zářijové očistě můžete přidat i tu fyzickou, kdy si protřídíte oblečení a další věci v domácnosti a zbavíte se všech těch nepotřebných.

Nov v říjnu

Přijměte podzim jako nezbytnou součást životní rovnováhy a přechod do období klidu. Uberte ze svého tempa a zamyslete se nad svým denním rozvrhem. Máte v něm dostatek času pro sebe a pro odpočinek? Pokud ne, upravte ho tak, abyste jej měli.

Dorůstající měsíc v říjnu

Přemýšlejte nad tím, jak si vy sami nejlépe fyzicky a mentálně odpočinete. Možná to bude u dobré knihy, při ležení na masážní podložce, při cvičení jógy nebo procházkách, či vdechováním esenciálních olejů při svitu svíčky... Chybí vám k tomu něco? Například nějaké pomůcky, tišší prostředí, inspirace nebo třeba reorganizace vašeho domova? Snažte se tyto potřeby naplnit.

Úplněk v říjnu

Možná existují lidé, se kterými jste si dříve rozuměli, ale vaše cesty se nakonec rozešli. Je mezi nimi někdo, u kterého odloučení opravdu litujete, a chybí vám? Otevřete své srdce a zkuste s ním znovunavázat kontakt. Možná nakonec zjistíte, že už si nemáte co říct, ale možná také do svého života vrátíte svoji spřízněnou duši, se kterou budete velice rádi trávit čas.

V naší nabídce najdete nádherné svíčky s úžasnými přírodními vůněmi pro každé roční i životní období.


 

Zpět do obchodu