PRŮVODCE ROKEM OD YOGA DAY – LISTOPAD

Jestli také milujete podzim a s ním spojené činnosti a věci, jako jsou horké nápoje, barevné listí a ten pocit, když se doma zachumláte do huňaté mikiny nebo teplé deky nad napínavou knihou, listopad je zcela jistě váš měsíc! A i pokud není, tak s našimi tipy si ho možná nakonec oblíbíte!

Nechte se inspirovat našimi magickými tipy a radami, které v sobě skrývají tajemství minulosti i kouzlo moderní doby.


 Listopad – čas očekávání

Cítíte to ticho před bouří? Nebo možná spíš ticho před ještě větším tichem? Pomalu očekáváme zimu a všechno, co s ní přichází. Čekání s sebou občas nese nervozitu nebo dokonce i odpor nebo strach. Zkuste všechny své případné negativní pocity pouze pozorovat a nechat je se rozplynout mezi dechberoucími barvami, svěžím vzduchem, plamínkem svíčky a sladkostí jablečného koláče.

Nezapomeňte na sílu myšlenky, kterou vám pomohou umocnit vaše vlastní rituály.


Vědomě odpočívejte

Zařaďte do svého dne aktivity, po kterých se cítíte opravdu svěží a odpočatí. Nemusí se jednat jen o spánek jako takový, ale cokoliv, u čeho se vám podaří alespoň na chvíli zklidnit mysl. Může to být ranní meditace, polední procházka na čerstvém vzduchu, hodina jógy nebo třeba jen vnímání přítomného okamžiku.

Kdy jindy si užít pozitivní účinky aromaterapie než právě na podzim?


Napojte se znovu sami na sebe

Někdy můžete mít pocit, že se nepoznáváte a nevíte, kdo vlastně jste. Může to být krátkodobá krize způsobená únavou nebo stresem, ale také příznak syndromu vyhoření. Srovnejte si priority. Co je pro vás důležité a kam směřujete? Naučte se říkat ne na věci, které vás vyčerpávají, a věnujte se tomu, co je podle vás skutečně důležité.

Sepsání si myšlenek na papír nebo vytvoření vision boardu působí jako forma terapie.


Listopad v souladu s fázemi měsíce

Couvající měsíc v listopadu

Pokud existují lidé, ke kterým chováte zášť kvůli něčemu, co vám provedli, zkuste jim opravdu ze srdce odpustit. Zkuste pochopit, co je vedlo k tomu vám ublížit, a neberte si to osobně. To, že se na ně zlobíte, vám jenom škodí a drží je stále ve vaší mysli a životě. Nechte je odejít.

Nov v listopadu

Nové vize a inspirace mohou vzejít z naprosto netradičních zážitků. Nemusíte úplně věřit na kouzla a magii, abyste si zkusili sílu věštění. To totiž není nic jiného než schopnost představivosti a vnímání svojí intuice. Co vidíte ve tvaru mraků, v kávové sedlině nebo třeba odrazu vody v misce za svitu svíčky? Co váš čeká nebo byste chtěli, aby vás čekalo?

Dorůstající měsíc v listopadu

Máte pocit, že byste potřebovali dobít baterky? Zamyslete se nad tím, jestli dostatečně a kvalitně spíte. Čím více máte práce nebo nestíháte, tím paradoxně i více máte odpočívat. Zní to možná trochu jako paradox, ale pokud budete odpočinutí, rapidně stoupne i vaše produktivita. Proč je spánek tolik důležitý a co můžete udělat pro jeho zlepšení, se dočtete v tomto článku.

Úplněk v listopadu

Pro to, abyste se plně mohli věnovat své rodině, přátelům, práci, koníčkům a čemukoliv chcete, nejdříve se musíte věnovat sobě. Dopřát si odpočinek a vlastní prostor, kde se cítíte příjemně. Pokud nemáte svoje bezpečné místo, vytvořte si jej.

Krystaly vylepší váš domov po vizuální i energetické stránce. Jak jednotlivé kameny působí, se dozvíte na našich Kartách s krystaly.


 

Zpět do obchodu