OBJEVTE SÍLU HLASU A ZVUKU

Vše kolem včetně nás funguje na bázi vibrací. Vibrace, kterou je schopné zachytit naše ucho, vnímáme jako určitý zvuk. My sami vysíláme do okolí vibrace na určitých frekvencích, a tak k sobě přitahujeme různé situace, lidi nebo zkušenosti. My si teď povíme něco o těch slyšitelných vibracích – našem hlasu a zvuku, a o tom, jak je můžeme využít ve svůj prospěch. 

Víte, že pomocí vibrací zvuku můžete očistit i své kameny a krystaly?


Vyslyšte svůj hlas

Zesilte účinky svých rituálů tím, že budete používat svůj hlas. Můžete nahlas vyslovit svůj záměr, říct nějakou modlitbu nebo zazpívat mantru.


Hlas je základním zvukem pro seberozvoj, psychoterapii, ale i samotnou zvukovou terapii. Naučit se svůj hlas správně používat nemusí být pro každého jednoduché. Někdo se tzv. „bojí ozvat“ a raději mlčí, spousta lidí má strach z mluvení na veřejnosti nebo jsou tací, kteří si „nevidí do pusy“ a mluví naopak příliš. To souvisí s povahou, sebedůvěrou i sociální inteligencí konkrétního člověka. Stejná slova můžete vyslovit s jiným záměrem, čímž získají úplně jiné vibrace, a působí jako zaklínadla. Tady je pár tipů, jak je používat:

Buďte pozitivní

Když nějaký výrok nebo myšlenku budete opakovat dost dlouho, stane se realitou. Sami se občas blokujeme tím, že používáme slova jako „nemůžu“ nebo „nedokážu“. Mluvte o sobě hezky a naopak se motivujte např. slovy: „to zvládnu“, „je to snadné“, „věřím si“. Povídejte si sami se sebou a buďte si tím nejlepším rádcem.

Dávejte pozor na to, co říkáte

Mluvte hezky i k ostatním a přemýšlejte nad formulací svých slov. Pokud někomu řeknete, že vypadá unaveně a on zrovna nebude v dobré psychické kondici, tuhle sugestivní myšlenku může přijmout za svou a skutečně začít být unavený. To samé platí, když nám někdo bude říkat, jací jsme, tak tomu často uvěříme a vezmeme to jako fakt. Obrana proti sugesci je nebrat si věc osobně a uvědomit si, že se vás to netýká. Je to „dar“ od toho konkrétního člověka, který prostě nechcete přijmout.

Pokud si vykládáte karty, čtěte jejich poselství nahlas. Tak jej lépe pochopíte a ztotožníte se s ním.


Pracujte na sobě

Používejte afirmace (pozitivní věty či tvrzení), nebo manifestace (vize budoucnosti, snů a přání), které pravidelně říkejte nahlas. Tyto věty jsou známým nástrojem psychoterapie a autosugesce. Nejlépe se manifestuje nebo afirmuje, pokud je mysl klidná a blíží se nějakému meditativnímu stavu v théta vlnách (meditace, hypnóza, stav mezi vědomím a nevědomím těsně před usnutím, při kontaktu s přírodou).

Mluvte nahlas

Nebojte se mluvit nahlas. Třese se vám hlas? Máte strach, že se zakoktáte nebo zadrhnete? Tak ať. Ničemu to přeci nevadí. Stačí jen nádech a výdech a můžete pokračovat.

Zpívejte

Neumíte zpívat? To je úplně jedno. Pokud zpíváte, provádíte zároveň dechové cvičení, které vám pomůže s uvolněním bránice a pánevního dna, které úzce souvisí s našimi emocemi. Zpěv zmírňuje úzkost, odbourává stres, uklidňuje rozbouřené emoce a pomáhá nám užít si přítomný okamžik. Sami určitě víte, že konkrétní hudba u vás celkem rychle umí vyvolat různé emoce od radosti až po melancholii.

Terapie zvukem

Závěsné zvonkohry s kameny nejsou jen krásnou dekorací, ale také prostředníkem jemné zvukoterapie.


Neboli také léčení zvukem či sound healing je terapeutická metoda, která pomocí vibrací a vnitřního záměru stimuluje organismus k sebeléčebnému procesu a celkové harmonizaci. Sound healing působí ve všech úrovních: fyzické, emocionální, mentální i duševní. Zvuk nám také může pomoci k zlepšení koncentrace a zvýšení aktivity nebo zbavení stresu a úzkostí.

Jak funguje zvuková terapie?

Všechno na světě je tvořené vibracemi, které, pokud jsou v harmonii, tak tvoří funkční celek. Vnější podněty, které na nás působí, však mohou tuto harmonii narušit a projevit se různými formami psychického, duševního i fyzického nepohodlí. Zvukové vlny o určité frekvenci tuto harmonii pomáhají obnovit.

Jak to probíhá?

Sound healing probíhá nejčastěji formou tzv. hudebních lázní, kdy posloucháte vibrace léčivých hudebních nástrojů, jako jsou gongy, zvonkohry, tibetské nebo křišťálové mísy, bubny a další. Jejich vibrace potom působí na energetická centra našeho těla (7 čaker), kde harmonizují jejich frekvence a tím zásobují organismus potřebnou energií. Můžete také využít služeb profesionální diagnostiky, kde se na základě analýzy vašeho hlasu zjistí, jaké používáte frekvence a jaké vám naopak chybí. Terapie pak spočívá v tom, že si lehnete na speciální rezonanční lehátko, a posloucháte tóny vašich chybějících frekvencí.

Zkuste do svého života zařadit dostatek těch správných vibrací a nalaďte se na hluboký regenerační proces na fyzické, duševní i psychické úrovni. A prozradíme vám, že se brzy můžete těšit na další produkty plné harmonizačních zvuků. Sledujte nás!

 

Zpět do obchodu