PRŮVODCE ROKEM OD YOGA DAY – ZÁŘÍ

Září je důležitým přechodovým obdobím mezi teplem a chladem, světlem a tmou, aktivitou i uzemněním. Po energickém létě, kdy většina z nás měla trochu jiný režim, je čas vrátit se zase zpátky k sobě a užít si s Yoga-day všechny zásadní okamžiky tohoto měsíce. Podívejte se na naši inspiraci! 

 

Září – období transformace a rovnováhy

V tomto měsíci nás čeká podzimní rovnodennost, která vám možná vnáší do života obavy z ubývajícího světla. Myslete na to, že bez tmy by nebylo světlo a že vše potřebuje rovnováhu. Stejně tak váš život, který byl v letních měsících plný ohně a energie slunce, teď potřebuje zklidnění. Je čas na navrácení se k sobě a úvahy nad vašimi hodnotami a přáními do budoucna.

Ametyst je kamenem, který vám pomůže ke zklidnění a vrátí do vašeho života spiritualitu.


Navraťte se zpět k rituálům 

V tomto případě nemyslíme pouze magické rituály, ale i ty běžné, každodenní, které vám vždy vykouzlí úsměv na tváři. Léto bylo možné trochu divočejší a každý den byl jiný. Se zářím se zase navracíme ke svému běžnému režimu. Dopřejte si ráno svou chvilku pro sebe, začněte zase více využívat aromaterapii, navraťte se k pravidelné józe a meditaci. Pokud nemáte nic, co by vám dosud dělalo radost, je čas si něco takového najít.

Jednou z možností, jak docílit aromaterapeutického efektu, je vykuřování, které bude v chladnějším období o něco příjemnější než v létě.


Ponořte se do svého nitra

Byli jsme několik měsíců spíš venku a teď je na čase se pomalu vrátit dovnitř do svého nitra. Je něco, co byste chtěli změnit? Co se vám na svém životě líbí a nelíbí? Na čem budete chtít pracovat v zimním období? Retrospekce je občas složitý proces, ale odvážným bude odměnou spokojenější život i celková psychická pohoda.

Nalijte si oblíbený čaj do jednoho z našich propracovaných hrnečků, které vám zvednou náladu a zpříjemní den.


Nebraňte se změnám 

Jakýkoliv odpor nikdy nepřináší nic dobrého. Ačkoliv je vám možná smutno, že léto pomalu končí, pohlédněte na tuto změnu z jiného úhlu a vyzdvihněte její pozitiva. Nastává prostor pro věci, které jste doteď nestíhali. Přichází čas na odpočinek, čtení, plánování a těšení se z nádherných barev, které nám příroda pomalu chystá.

Rituální košťátko vám pomůže odstranit ze života vše nechtěné včetně nahromaděných negativních energií.


Září v souladu s fázemi měsíce

Nov v září

Stejně jako stromy ztrácí své listí, i vy byste se měli zbavit všeho nepotřebného. Pečujte o to, co se v životě rozhodnete mít, a přestaňte věnovat energii věcem, které vám už nedávají smysl.

Dorůstající měsíc v září

Zamyslete se nad tím, co vám v životě chybí, a zkuste to doplnit. Chybí vám fyzická aktivita, spánek, výživná strava nebo třeba láskyplné vztahy? Jaké kroky můžete podniknout, abyste těchto věcí měli dostatek?

Úplněk v září

Věnujte vědomou vděčnost všemu, co se vám povedlo. Radujte se z letních zážitků, nových zkušeností nebo třeba zásob zavařeného ovoce. Často zapomínáme pozitivně hodnotit všechny povedené věci nebo příjemné okamžiky a svou pozornost zaměřujeme jen na negativa. Zkuste to změnit.

Couvající měsíc v září

Zamyslete se také nad tím, čemu jste věnovali příliš mnoho energie a efekt se nedostavil. Uberte na svých snahách a nechte věci plynout. Někdy je přílišná snaha spíš na škodu a velký tlak vás jen vyčerpává.

Kalich je symbolem hojnosti a bude nepostradatelným pomocníkem při vašich rituálech.


 

Zpět do obchodu