VYLOŽME KARTY NA STŮL

Vykládání karet je jedním ze způsobů, kterým můžeme lépe proniknout do svého podvědomí a získat odpovědi na otázky aktuálně zaměstnávající naši mysl. Karty skvěle fungují jako nástroj pro sebepoznání a také jako moudrý rádce. Důležité však je zvolit si vhodné karty, správný způsob výkladu a důvěryhodného průvodce, kterým dokonce můžete být i vy sami.

 

Tarot aneb peníze a sláva na počkání?

[caption id="attachment_1839" align="alignright" width="287"] Karty uložte na místo, kde na ně uvidíte a nezapomenete je pravidelně používat. Ideální volbou je třeba náš skleněný box, který je ochrání před nečistotami, ale zároveň nechá vyniknout jejich krásu.[/caption]

Někdo na tarotové karty nedá dopustit, jiný se otřásá nad představou potulné rádoby věštkyně, která inzeruje své služby prostřednictvím laciných reklam na ještě lacinějších místech a slibuje zázraky do druhého dne. Tím se hned dostáváme k úvodu tohoto článku a zmínce o důvěryhodném průvodci. Pokud najdete takového, který má nadání a umí karty správně číst i interpretovat, pak vám mohou být významným pomocníkem i v běžném moderním životě.

 

Historie tarotu

Tarotové karty jsou asi nejznámější karty určené pro výklad. Inspirace k propojení symbolů s hledáním odpovědí, vlastního potenciálu nebo smyslu života pravděpodobně pochází z Egypta, ale vznik samotných tarotových karet je odhadován na období kolem 14. století v Evropě. V této době patřily k pilířům západního hermetismu. Hermetismus nebo také hermetika je dodnes fungující nauka kombinující prvky esoterismu a filozofie. Mezi hermetické směry patří například alchymie, magie, kabala a astrologie. Jedním z moderních vyjádření spadající pod hermetismus je i vědecky ověřený fakt, že všichni a všechno je tvořeno jedním a tím samým (atomy, subatomární částice apod.). Mezi nejdůležitější tarot patří Wirthův tarot z 19. století nebo Crowleyho tarot z 20. století.

 

Složení tarotových karet?

Tarotové karty se skládají z 22 karet Velké arkány a 56 karet Malé arkány. Existuje domněnka, že Velká arkána vznikla jako první a až ve středověku se k ní připojila Malá arkána. Tomuto tvrzení nahrává i samotné složení karet Malé arkány s typickými středověkými motivy zastupující jednotlivé živly - meče (vzduch - ego, rozum, mysl), kalich (voda - emoce, láska, vztahy), mince (země - stabilita, jistota, bezpečí), hole (oheň - vášeň, moc, síla, tvořivost). Malá arkána vyjadřuje aspekty běžného života a jejich zákonitosti, které můžeme ovlivnit. U Velké arkány najdeme souvislost spíše s astrologií a jednotlivými znameními a planetami. Karty Velké arkány znázorňují nejdůležitější životní oblasti, zásadní události a klíčové děje v našem životě.

 

[caption id="attachment_1840" align="alignleft" width="287"] Naše jógové karty jsou tvořené krásnými ilustracemi od Báry z Nikolajky. Její kresby můžete vidět i v našem jógovém deníku nebo třeba v knihách Deník moderní jogínky / jóga matky od Šárky Vojáčkové.[/caption]

Způsoby výkladu tarotu

Mezi nejjednodušší způsoby vykládání tarotu patří určitě vytažení jedné karty, která může odpovědět na otázku nebo jen nasměrovat k průběhu dne. Dalším jednoduchým způsobem je pak vytažení tří karet vedle sebe. Karta uprostřed symbolizuje základ situace, karta vlevo podmínky vzniku situace nebo minulé vlivy a karta vpravo pak budoucnost a další vývoj. Složitější výklady potom můžete hledat v obrazcích střechy, měsíčního zrcadla nebo třeba keltského kříže. Přijde vám to komplikované? Nám trochu také, a proto jsme vymysleli řešení:)! Čtěte dál.

 

Jak obecně funguje výklad karet?

Potenciál k umění výkladu karet má každý z nás, tedy pokud se této možnosti otevřete, můžete být svým vlastním překladatelem tajemné řeči karet. A jak to vlastně funguje? Možná často slýcháte o zákonu přitažlivosti. Tento fyzikální jev je všude kolem nás a asi už víte, kam tím směřujeme! Karty jsou odrazem nás samotných. Vytahujete si kartu, která momentálně zrcadlí vaše emoce, nastavení mysli nebo samotné myšlenky. Komplikovanější výklady o více kartách potom fungují na principu poznání toho, jak spolu karty vzájemně souvisí.

 

Alternativy tarotových karet

Pracovat na seberozvoji nebo hledat odpovědi a pomoc při hledání vlastní cesty můžete i s jinými typy karet, a to významně jednodušším způsobem. V našem e-shopu najdete několik typů karet uzpůsobených ke konkrétnímu účelu. Jsou to:

[caption id="attachment_1842" align="alignright" width="287"] Udělejte z výkladu karet svůj pravidelný rituál. Ve svitu svíček a obklopení krystaly se tento moment stane jedním z vašich nejoblíbenějších.[/caption]

Mindfulness kartičky pro krásný den
Málokterý člověk si umí konstantně vychutnávat kouzlo přítomného okamžiku a vážit si "maličkostí". K tomuto uvědomění často potřebujeme silný emotivní zážitek, naprostý klid nebo jinak specifickou situaci. S našimi Mindfulness kartičkami však tento krásný pocit radosti z prostého bytí můžete zažívat každý den. Sada obsahuje celkem 30 inspirativních karet s návodnými frázemi na jedné straně a praktickým cvičením na straně druhé. Karty vám navíc dopomohou k vnitřnímu klidu a prohloubení umění meditace. Jejich výklad může být krásným pravidelným rituálem, který vás naladí na následující den.

Kartičky pro klidný spánek
Jen málokdo vládne mocí nad pomyslným vypínačem své rozbouřené mysli. Pokud máte hodně práce, starostí, před spaním koukáte do počítače nebo třeba poslední sousta z pozdní večeře dojídáte cestou do postele, může vás trápit problém s usínáním. Proč je spánek důležitý a tipy na činnosti v rámci spánkové hygieny se dozvíte na našem blogu. Právě tyto karty vyženou ovečky z ohrady a stanou se vaším hlavním pomocníkem pro snadné usínání. Kartičky pro klidný spánek a krásné sny jsou rozdělené na dvě části. Jednu tvoří zklidňující afirmace a druhou samotné rituály pro přípravu těla i mysli na spánek.

Jógové kartičky pro kvalitní praxi
Jógu milujete, ale bez vedení lektora horko těžko hledáte inspiraci, které pozice zařadit do své praxe? Nebo se jen rádi jednoduše a nenásilně vzděláváte v okruzích, které vás baví? S našimi Jógovými kartičkami docílíte obou věcí zároveň. Obsahují nádherné ilustrace jógových pozic včetně jejich názvu v češtině i sanskrtu, rad pro správné provedení a popisu základních účinků. Kartičky můžete také využít při různých setkáních jako formu hry nebo si v rámci svých předsevzetí prostě každý den vytáhnout jednu pozici, kterou si, samozřejmě po patřičném zahřátí pozdravy slunci:), s úsměvem zacvičíte.

Karty s duší pro sebepoznání
Teď přichází na řadu karty, které jsou nejpodobnější výše zmiňovanému tarotu. Vychází z karet Velké arkány a vytvořili jsme je pro všechny z vás, které láká kouzlo tarotu, ale nemají sílu, nervy nebo trpělivost k tomu učit se složité způsoby výkladu. K těmto kartičkám nepotřebujete žádné návodné knížky s významy karet. Nepotřebujete ani žádného externího průvodce, který vás procesem provede. Karty s duší mají naprosto nádherný design a s jejich jasným a jednoduchým sdělením si poradí i začátečník. Pokud tedy i víte o někom, koho výklad karet láká, ale neví jak na to, tyto karty pro něj budou krásným dárkem.

 

 

Jaké jsou vaše zkušenosti s výkladem karet? Nechcete zkusit vzít život do vlastních rukou a nechat sílu přitažlivosti, ať pracuje pro vás:)?

 

 

 

 

Zpět do obchodu